Jump to content
I2Cdevlib Forums

MPU6050 connection failed on Arduino Due


Recommended Posts

Hello,

 

I'm doing a quadcopter using an  Arduino Due with  a mpu6050 (GY 521). Basically everything works very well but not always. Here comes the problem. Sometimes Arduino DUE cant connect to mpu6050 over I2C. Sometimes it can and after restart the arduino DUE it again cant connect. Afterwards I have to power off arduino DUE and then power it again on. Then it works.

 

I'm using pins 20 and 21 for SDA and SCL and then using pin 10 as interrup doing the digitalPinToInterrupt() thing.

I'm using the famous Jeff rowberg DMP_MPU6050 example,

First time I upload the code it usually work but if I reset the Arduino the next error appear:

 

Initializing I2C devices...

Testing device connections...
MPU6050 connection failed
 
Send any character to begin DMP programming and demo: 
Initializing DMP...
DMP Initialization failed (code 1)
 
 
Thank you for your answers
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...